Lesetid ikon
Ca. lesetid:
2 min

Hvorfor er det smart å installere varmepumpe?

Nå er det kaldt ute, men det er ingen grunn til å fryse inne. En varmepumpe er et enkelt grep for å få et behagelig inneklima, og samtidig spare inn på strømregningen.

– For de som bor i en bolig med elektrisk oppvarming, og eventuelt vedfyring, er luft-til- luft varmepumpe en meget god erstatning, sier Hilde Eriksen, markedssjef hos ABK Qviller. En luft-til-luft varmepumpe henter energi fra uteluften, og avgir varme innendørs.

– Hvis det er boliger med vannbårent varmesystem, anbefales væske-til-vann eller luft-til-vann varmepumper, sier hun. Hvilken type varmepumpe du bør velge, varierer etter hvilket utgangspunkt du allerede har, som størrelsen på boligen og hvor i landet du holder til, trekker hun frem. Eriksen anbefaler å lytte til rådene fra din lokale fagmann, og tenke kvalitet fremfor pris.

Les også: Hvilke varmepumpetyper kan jeg velge?

Varmepumper kan installeres året rundt

Det er ikke noe i veien for å installere en varmepumpe om vinteren. – Varmepumper kan installeres hele året, men vi ser gjerne topper i etterspørselen når kulda setter inn eller på sommeren når det blir høye temperaturer, forteller Eriksen.

Hun oppfordrer likevel huseiere som har planer om å kjøpe varmepumpe, å få det gjort i forkant av vinteren, slik at man er godt forberedt når kulda setter inn. Samtidig trekker hun frem at det er viktig med påfølgende service og vedlikehold for å sikre god effekt. -Ikke glem å rengjøre filteret én gang i måneden, og annet hvert år bør en sertifisert fagmann foreta service for å sikre optimal drift.

Installer en varmepumpe i ditt hjem

En varmepumpe er et enkelt grep for å få et behagelig hus, og samtidig spare inn på strømregningen.

Start her

Tre fordeler med varmepumpe

Fordel #1:
Bedre komfort i hjemmet

Med oppvarming på kalde vinterdager og kjøling på varme sommerdager, sikrer en varmepumpe en behagelig temperatur i hjemmet ditt året rundt. I tillegg filtrerer den vekk støv og partikler. Dermed får boligen i tillegg et bedre inneklima enn hvis du fyrer med ved eller elektriske panelovner.

Fordel #2:
Reduserer strømforbruket

En luft-til-luft-varmepumpe av god kvalitet vil i løpet av et år normalt avgi ca tre ganger så mye varme som den strømmen varmepumpen bruker. Lavere energiutgifter betyr at de fleste luft-til-luft-varmepumper vil være nedbetalt etter 3 til 6 år.   En riktig dimensjonert varmepumpe leverer over 90% av energibehovet til en bolig, hvorpå resterende 10% dekkes inn av andre oppvarmingskilder man har i tillegg, for eksempel vedovn.

Fordel #3:
Miljøvennlig oppvarming

En varmepumpe henter gratis energi fra omgivelsene ved å bruke fornybar norsk strøm. En varmepumpe sparer både lommeboka og miljøet ved at den reduserer energiforbruket til boligen.

Se flere fordeler: Enovas støtte til ulike varmepumper

Prisen på en varmepumpe varierer fra type og modell, og kan for noen virke avskrekkende ved første øyekast. Men om du setter deg litt inn i det totale regnestykket, finner du raskt ut av fordelene den gir; høyere komfort, renere innemiljø og ikke minst effektiv energisparing.

Les også: For mer informasjon se Toshiba varmepumper

Spar både penger og miljøet - få flere tilbud på varmepumper fra kompetente installatører i dag.

Få tilbud på varmepumpe

Spar både penger og miljøet - få flere tilbud på varmepumper fra kompetente installatører i dag.

start
Psst... det er forresten
helt gratis!