Lesetid ikon
Ca. lesetid:
2 min

Enovas støtte til varmepumpe

Enovatilskuddet er en støtteordning for boligeiere som er opprettet for å redusere klimagassutslipp og gi starthjelp til gode og energieffektive løsninger som ønsker å etablere seg i markedet.

Spar mye på å søke støtte fra Enova

For å installere luft-til-vann-varmepumpe eller avtrekksvarmepumpe kan du motta støtte på opp til 5 000 kr. Ved å installere væske-til-vann-varmepumpe eller bergvarmepumpe kan du motta inntil 10 000 kr. Du kan også få 5000 kr i støtte til akkumulatortank.

Les også: Se hva du kan spare med varmepumpe

Søk Enova-støtte før 1. juli 2021

I fjor varslet Enova at støtten fra luft-til-vann varmepumpe og avtrekksvarmepumpe avvikles fra 1. januar, men på grunn av koronasituasjonen i landet har Enova utsatt disse endringene til 1. juli 2021. Du har derfor fortsatt mulighet til å få støtte dersom du får installert varmepumpe innen den tid.

Siden 24. mars forlenget Enova også fristen for gjennomføring av tiltak. Nå må du ha ferdigstilt tiltakene innen 20 måneder. Dette dokumenteres med faktura datert innenfor de siste 20 månedene før søknadsdato. Dette gjelder også frem til 1. juli 2021.

Følgende tiltak endres fra 1. juli 2021

  • Støtte til luft-vann-varmepumpe og avtrekksvarmepumpe fjernes
  • Maksimal støtte til balansert ventilasjon endres fra 15 000 kroner til 10 000 kroner
  • Den faste støttesatsen til solfanger endres fra 10 000 kroner til 5 000 kroner. Satsen på 200 kroner per kvm opp til 25 kvm opprettholdes
  • Den faste støttesatsen til el-produksjon endres fra 10 000 kroner til 7 500 kroner. Satsen på 1 250 kroner per installert effekt opp til 15 kW opprettholdes

Installer varmepumpe allerede i dag

Vi hjelper deg å finne riktig varempumpetype og installatør på 1 2 3

Start her

Slik går du frem for å motta støtte fra Enova

For å motta støtte fra Enova må følgende tiltak og dokumentasjon være vedlagt i søknaden:

  • Registrere alle fakturaer for tiltakene du har gjort. Inkludert faktura for innkjøp og installasjons- og arbeidskostnader. Du kan ikke sende inn ekstra fakturadokumentasjon eller få etterbetalt støtte etter at saken er konkludert.
  • Fakturaene må være utstedt til deg eller dere som eier boligen
  • Varmepumpemodellen må være spesifisert
  • Dersom tiltakene som er gjort er delt mellom flere boligenheter, må søknaden sendes samlet fra en felles søker som også står som mottaker av fakturaene.
  • Dersom tiltakene er en del av en større leveranse må dette spesifiseres ved at du legger ved et tilbud fra underleverandøren hvor det forklares hvilke tiltak som er gjort og totalkostnaden for arbeidet i tillegg til en sluttfaktura for leveransen.

Sjekk også: Hvilken varmepumpetype skal jeg velge?

Spar både penger og miljøet - få flere tilbud på varmepumper fra kompetente installatører i dag.

Innholdet på denne siden er kvalitetssikret av Varmepumpeforeningen – varmepumpeinfo.no


Få tilbud på varmepumpe

Spar både penger og miljøet - få flere tilbud på varmepumper fra kompetente installatører i dag.

start
Psst... det er forresten
helt gratis!