Lesetid ikon
Ca. lesetid:
2min

Enovas støtte til varmepumpe

Enova SF ble opprettet i 2001 for å bidra til omlegging av energibruk og energiproduksjon. Enovatilskuddet er en statlig støtteordning som er opprettet for å redusere klimagassutslipp og gi starthjelp til gode og energieffektive løsninger som ønsker å etablere seg i markedet.

Som privatperson kvalifiserer du også til å få støtte fra Enova ved å installere varmepumpe og tidligere ved fjerning av oljefyr. For å installere luft-til-vann-varmepumpe eller avtrekksvarmepumpe kan du motta støtte på opp til 5000 kr. Ved å installere væske-til-vann-varmepumpe eller bergvarmepumpe kan du motta inntil 10 000 kr.

Les også: Se hva du kan spare med varmepumpe

Tidligere i år varslet Enova at støtten fra luft-til-vann varmepumpe og avtrekksvarmepumpe avvikles fra 1. april. Men på grunn av koronasituasjonen i landet har Enova utsatt disse endringene til 1. januar 2021. Du har derfor fortsatt mulighet til å få støtte dersom du får installert varmepumpe innen den tid. Enova forlenger også fristet for gjennomføring av tiltak. Fra 24. mars ble tiden du måtte ha ferdigstilt tiltakene justert fra 18 måneder til 20 måneder, som må dateres på faktura.  Dette dokumenteres med faktura datert innenfor de siste 20 månedene før søknadsdato. Dette gjelder også frem til 1. januar 2021.  

Følgende tiltak endres fra 1. januar 2021:

  • Støtten fjernes til luft-vann-varmepumpe og avtrekksvarmepumpe
  • Maksimal støtte til balansert ventilasjon endres fra 15.000 kroner til 10.000 kroner
  • Den faste støttesatsen til solfanger endres fra 10.000 kroner til 5.000 kroner. Satsen på 200 kroner per kvm opp til 25 kvm opprettholdes
  • Den faste støttesatsen til el-produksjon endres fra 10.000 kroner til 7.500 kroner. Satsen på 1.250 kroner per installert effekt opp til 15 kW opprettholdes

Installer varmepumpe allerede i dag

Vi hjelper deg å finne riktig varempumpetype og installatør på 123

Start her

Slik går du frem for å motta støtte fra Enova

For å motta støtte fra Enova må følgende tiltak og dokumentasjon være vedlagt i søknaden:

  • Registrere alle fakturaer for tiltakene du har gjort. Inkludert faktura for innkjøp og installasjons- og arbeidskostnader. Du kan ikke sende inn ekstra fakturadokumentasjon eller få etterbetalt støtte etter at saken er konkludert.
  • Fakturaene må være utstedt til deg eller dere som eier boligen
  • Varmepumpemodellen må være spesifisert
  • Dersom tiltakene som er gjort er delt mellom flere boligenheter, må søknaden sendes samlet fra en felles søker som også står som mottaker av fakturaene.
  • Dersom tiltakene er en del av en større leveranse må dette spesifiseres ved at du legger ved et tilbud fra underleverandøren hvor det forklares hvilke tiltak som er gjort og totalkostnaden for arbeidet i tillegg til en sluttfaktura for leveransen.

Sjekk også: Hvilken varmepumpetype skal jeg velge?

Spar både penger og miljøet - få flere tilbud på varmepumper fra kompetente installatører i dag.

Få tilbud på varmepumpe

Spar både penger og miljøet - få flere tilbud på varmepumper fra kompetente installatører i dag.

start
Psst... det er forresten
helt gratis!