Lesetid ikon
Ca. lesetid:
2 min

Varmepumpe service og vedlikehold

For at en varmepumpe skal være mest mulig effektiv, er det viktig å ha gode rutiner for service og sørge for generelt vedlikehold underveis. Regelmessig service er et viktig tiltak du kan ta for å forlenge levetiden på en varmepumpe.

Ha brukermanualen lett tilgjengelig

Den mest aktuelle informasjonen for din varmepumpe finner du alltid i brukerveiledningen. Derfor bør du ha den lett tilgjengelig. I tillegg bør du be installatøren gi deg en grundig gjennomgang av vedlikehold du kan gjøre selv når varmepumpen har blitt installert og testet.

Feilsøkingssidene i manualen går gjennom de aller vanligste problemer eller spørsmål som kan oppstå med en varmepumpe. Disse kan være nyttig å starte med, og du kan spare deg for en runde med service.

Hvor ofte må varmepumpen få service?

For optimal ytelse og drift, er det lurt å ha regelmessig service på varmepumpen. Sammen med installatøren kan du finne ut av hvor ofte nettopp din varmepumpe vil trenge service. Da er du sikret en effektiv og velfungerende varmepumpe i mange år fremover.

Ønsker du tilbud på varmepumpe?

Kom i gang allerede i dag. Snakk med flere varmepumpeleverandører før du bestemmer deg.

Start her

Hva skjer på en service?

For hver varmepumpetype og -merke som finnes, er det ulike punkter som må gjennomgås. En luft-til-luft-varmepumpe har andre bestanddeler som må sjekkes enn en bergvarmepumpe, for eksempel. Det finnes derfor ingen fasit på hva en servicejobb på varmepumpe innebærer.

Les også: Hvilken varmepumpetype bør jeg velge?

Grovt sett kan man likevel forvente at den som utfører servicen går gjennom to ting: Rengjøring og test av ytelse. Alle deler som ellers ikke er tilgjengelige for rengjøring får det her. Samtidig blir ytelsen og effekten av varmepumpen målt. Kondensvannslangen, om dette foreligger, blir kontrollert, og det samme gjelder isolasjon. Eventuelle feilkoder blir også avlest. Statusen på varmepumpen dokumenteres, og du bør ta vare på dette.

Hvor mye koster service på varmepumpe?

Prisen på service vil variere hos de enkelte leverandørene du velger. Prisene styres ikke sentralt, og det er derfor ikke noen standard på hvor mye dette koster. Det er likevel mulig å gi en pekepinn; prisene vil ofte begynne på rundt 1500 kroner for en enkel service på luft-til-luft-varmepumpe. 

Les mer om: Hva koster en varmepumpe og installasjon

Spar både penger og miljøet - få flere tilbud på varmepumper fra kompetente installatører i dag.

Innholdet på denne siden er kvalitetssikret av Varmepumpeforeningen – varmepumpeinfo.no


Få tilbud på varmepumpe

Spar både penger og miljøet - få flere tilbud på varmepumper fra kompetente installatører i dag.

start
Psst... det er forresten
helt gratis!